
Misschien heb je me weleens in de media gezien.
Evelien van der Werff
Het brein & hart van de Gezonde Muts.
Ik ben ongeleid creatief, nieuwsgierig, avontuurlijk, ondernemend en een rasoptimist. Ik had de mazzel om twee keer borstkanker te overleven.
In 2020 heb ik het roer omgegooid. Ik gooide, na 34 jaar vliegen als stewardess bij de KLM, mijn uniform in de 'Goodbye Kliko' om mijn hart te volgen: fulltime bouwen aan mijn missie: eerst alle kinderen in het Prinses Maxima Centrum verwarmen met mutsen en als ieder kind een muts heeft gaan we geld brengen voor onderzoek.
Ik heb tijdens mijn vliegbaan verschillende bedrijven opgezet en voor de Toppers, KLM en FA een collectie ontworpen en geproduceerd.
Meer over mijn avonturen : www.evelienvanderwerff.info
"Het kostbaarste wat je als mens kan krijgen is gratis te geven: aandacht en liefde"






ik muts samen met:
Een team van gedreven mensen

Stephanie Van Dael
Sales & hart voor de Gezonde Muts.
Stephanie is een duizendpoot. Ze werkt parttime als adviseur verander management en organisatie ontwikkeling bij Falke & Verbaan. Is eigenaar van de Vitale Vandaele, yogacoach en heeft in 2023 het vliegstokje overgenomen van Evelien bij de KLM.
Grote kans dat zij je belt om te vragen of je ook meedoet met de missie van de Gezonde Muts.

Menna Hospers
Sales, VA & hart voor van de Gezonde Muts.
Menna heeft meerdere interesses.
Ze studeerde Marketing & Communicatie en doet parttime de marketing support in Agribusiness. Is bloemist en eigenaar van Bloe-Mèn.
Grote kans dat zij je benadert om mee te doen met de missie van de Gezonde Muts.
Made in Holland
De mutsen worden door een Nederlands bedrijf gebreid en daar ook in elkaar gezet. Duurzamer wordt het niet.
Verpakt door BM*rs:
*Bijzondere Mensen
Het inpakken van de mutsen wordt verzorgd door de kanjers van leer- en werkbedrijf Spoorzicht in Nieuw Vennep.
Alles zal met plezier, aandacht en zorg worden ingepakt.
Onze ambassadeur Anne Hoffer

Anne Hoffer – ambassadeur de Gezonde Muts – heeft een mooie levensles voor ons.
Op 4 mei 2022 viert Anne met haar familie dat broertje Kees 5 jaar ‘schoon’ is. Twee dagen later krijgt sportieve Anne het bericht dat ze zelf kanker heeft. Botkanker in het heiligbeen.
Het begon allemaal met een gek gevoel, boven in haar been. Ze kon er niet van slapen. De pijn zakte steeds verder naar beneden waardoor ze op een gegeven moment zelfs niet meer kon lopen. Ze werd er gek van want hardlopen is haar hobby. Ach het zou wel weer overgaan. Maar ja, wel gek dat ze af en toe niet haar plas kan ophouden. De huisarts kan niks vinden en stuurt ze weer naar huis. Bij moeder Fleur sluipt een misselijkmakend gevoel in haar lijf. ’Het zal toch niet?’
Tijdens een school-voetbaltoernooi valt het moeder Fleur op dat Anne anders loopt. Zelf heeft ze niets in de gaten. Ze gaan maar eens langs bij de fysiotherapeut. Kijken of hij er iets aan kan doen. Ondertussen vergaat Anne van de pijn. Maar de fysio weet er ook geen raad mee. Is het misschien groeipijn?
Terug naar de huisarts, die verwijst Anne door naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Niks te zien! Ondertussen kan Anne niet meer poepen en plassen. Wat is er toch met haar aan de hand? Een week daarvoor heeft Anne een droom. Ze droomt dat ze kanker heeft. Is het een voorbode of is het angst?
De onderbuik van moeder Fleur spoort haar aan tot actie en ze eist een spoed MRI scan. Anne wordt opgehaald met de ambulance en krijgt éindelijk de scan die duidelijkheid geeft. Alle bellen gaan rinkelen. Het ziet er niet goed uit. Een tumor bij haar heiligbeen. Wat betekent dat het niet operabel is omdat alle zenuwen daar doorheen lopen. Ze belanden met het gezin opnieuw in een nachtmerrie en moeten meteen door naar Het Prinses Máxima Centrum waar de oncoloog van Kees haar opwacht. Daar krijgen ze een eerste lichtpuntje. De prognose lijkt best goed te behandelen omdat de kanker op 1 plek zit. Het behandelplan wordt: 14 chemokuren (een week met 5 dagen chemo afgewisseld met een week met 2 dagen chemo) en daarna nog 30 bestralingen. De volgende dag start de eerste chemokuur.
Zo loop je hardloopwedstrijden. Zo heb je kanker. Een baan erbij voor het hele gezin.
Het Prinses Máxima Centrum wordt een tweede thuis. De (behandel)kamers voor de kinderen zijn zo ingericht dat de ouders er ook kunnen overnachten. Het is eens soort appartement met een keuken waar de ouders zelf hun eten kunnen maken. In ‘het Máxima’ ontstaan vriendschappen voor het leven. Ze voelen als een tijdelijke, warme familie. De lotgenoten kunnen hun ei kwijt en geven tips aan elkaar. Daar hoeven ze niks uit te leggen want iedereen in ‘het Máxima’ zit in dezelfde kankerstorm in zijn eigen schuitje.
Anne mocht een Gezonde Muts uitzoeken toen ze kaal werd. De pedagogisch medewerker liet haar er eentje uitzoeken. Ze vond ze geweldig. Zacht. Lekker stoer. ‘Als je er goed uitziet voel je je ook beter.’ In de zomer droeg ze de katoenen variant van de Gezonde Muts. Een zachte roze.
Op 2 januari kreeg Anne het fantastische bericht dat ze klaar is. Het ziet er allemaal goed uit en ze kan gaan herstellen en lekker weer naar school. Ze is het gezicht van een KIKA campagne en staat als een echte influencer op allerlei bilboards.
Haar droom is afgelopen jaar verandert. Voor de kanker wilde ze juf worden maar nu wil ze later gaan werken in ‘het Máxima.’ Kinderen helpen met hun kankertraject, dat gaat ze doen. Op 11 februari is Anne ambassadeur geworden van de Gezonde Muts.
Ze gaat ons helpen met onze missie: alle kinderen met kanker een Gezonde Muts want geluk en ongeluk draag je samen.
Ze wil ons ook nog iets meegeven. Iets dat ze tijdens de kankerbehandelingen heeft geleerd:
“Leef in het nu! Je zorgen maken is tijdverspilling”
Ik ben vereerd, blij en trots, dat Anne onze ambassadeur wil zijn.
