top of page

Van Zieke Muts naar de Gezonde MutsLeven - Lijden - Leven - Lijden - Leven - Schrijven

-Dit boek brengt geluk - Ik leid mijn mooiste leven...
Gebruik de sh#t in je leven als compost om iets moois tot bloei te brengen


In de laatste week van het jaar kijk ik altijd even terug en maak ik een plan voor het komende jaar. Afgelopen jaar gooide ik mijn KLM uniform, na 34 jaar, op 31 maart in de 'Goodbye Kliko' op Schiphol-Oost en fietste daarna 2000 kilometer door Nederland om aandacht te vragen voor de 75 IPSO Centra voor mensen bij en na kanker. Maakte vervolgens een afspraak met een breifabriek in Nederland en reed weg met een nieuw businessplan. De Gezonde Muts. Een wens wordt werkelijkheid.


Toen ik midden in de sh#t zat dacht ik vaak 'mijn leven komt nooit meer goed, wat heeft dit voor zin.' Nu realiseer ik me dat ik doordat ik die twee heftige kankertijden heb meegemaakt ik nu iets moois tot bloei kan brengen. Als ik niet ziek was geweest had ik Joost nooit ontmoet. Als ik geen chemo had gekregen had ik nooit geweten dat er geen stoere chemo-mutsen te koop waren. En als ik de Gezonde Muts niet was gestart had ik waarschijnlijk nooit zoiets moois voor het Prinses Máxima Centrum kunnen doen.


Een zaadje ontkiemt niet in het licht. Het heeft het donker nodig om naar het licht te kunnen groeien


De Gezonde Muts is ontkiemd en groeit volop. Op 1-11-2021 gestart en op 1-1-2022 zijn er al 389 mutsen gedoneerd! Geweldig.

De missie van de Gezonde Mutsen is dat we ieder kind met kanker verwarmen met een muts. En als alle kinderen een muts hebben gaan we projecten in het prinses Máxima Centrum financieel ondersteunen die de kwaliteit van het leven van die kinderen ondersteunen.
Samen mooie plannen maken in het Prinses Máxima Centrum

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page